Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016 14:02

Το τέλος έρχεται ήσυχα

Γράφτηκε από την

Θέλεις να καθίσουμε εδώ στο παγκάκι; Έχει ησυχία. Κοίτα θα στα πω όπως τα έχω στο μυαλό μου. Το ξέρω ότι είσαι μαζί της. Το έχω καταλάβει. Δεν είμαι ανόητη το ξέρεις. Ακόμα και σήμερα ήσουν μαζί της. Τι πώς το ξέρω; Βράδιασε μέχρι να αποφασίσεις τι ώρα θα βρεθούμε. Έτσι έκανες άλλοτε; Κλείναμε το ραντεβού της  επόμενης φοράς στο τελείωμα του προηγούμενου. Και στα γενέθλια σους Σα να ήμουν περαστική, γνωστή γνωστού που ήρθε σχεδόν απρόσκλητη. Ενώ εκείνη, σα στο σπίτι της. Άνετη και χαμογελαστή. Κι εσύ συνεχώς να βρίσκεσαι γύρω της. Όχι, όχι μην το αρνείσαι. Κοροϊδεύεις νομίζεις εμένα, θα κοροϊδεύεις και τον εαυτό σου; 

 

(Σιωπή...)

Να σου πω μιαν αλήθεια μου; Με απογοήτευσες. Έπεσες στα μάτια μου. Όχι γιατί προτίμησες την άλλη, όχι. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει. Άλλωστε δεν είχαμε δώσει και τίποτα όρκους αιώνιων εραστών...Ναι, χαμογελώ. Γιατί σου κάνει εντύπωση; Έχω μάθει να είμαι ψύχραιμη. Αλλά τι έλεγα; Α, ναι. Με απογοήτευσες γιατί δεν ήρθες να μου το πεις. Να σταθείς απέναντί μου ειλικρινής και να το πεις. Θέλω την άλλη. Έτσι χωρίς λόγο. Γιατί ο έρωτας δεν έχει λόγο. Ήταν προτιμότερο από το να λες ψέματα, να κρύβεσαι και να αποφεύγεις το αναπόφευκτο. 

(Σιωπή...)

Μη νομίζεις, καιρό τώρα σε ένιωθα ότι ήσουν αλλού. Αλλά με πείραζε που δεν το έλεγες και σε άφηνα να δω πότε θα το κάνεις. Όμως πάει πολύ πια δεν το αντέχω άλλο. Δε θέλω να είμαι το τρίτο πρόσωπο σ' αυτή τη σχέση. Όχι τελικά δεν είμαι ψύχραιμη. Πονάω. Αλλά δεν έχει νόημα να κάνω τίποτα. Δε θα αντιδράσω. Πήγαινέ με σπίτι. Δέκα λεπτά παράτασης στη σχέση μας και μετά φύγε. Πήγαινε σ' αυτή. Σου ταιριάζει και στην εμφάνιση και στην ηλικία. Κι απ' ότι κατάλαβα και στο χαρακτήρα. 

(Σιωπή...)

Καλύτερα έτσι. Όχι άλλα ψέματα. Τα ψέματα δεν είναι καλά. Πήγαινέ με σπίτι. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Αντίο.

Τελευταία άρθρα από τον/την Εύη Τσούτσουρα