Έλενα Τσάλτα

Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 10:37

Μου αρέσουν μόνο τα βιβλία

Συνομήλικοι είμαστε αλλά αυτός είναι χωμένος στο λαπ τοπ, καμιά φορά νομίζω πως θα κλείσει αυτό και θα τον κάνει μια χαψιά, άρα είναι ένας από αυτούς της εποχής του κι εγώ είμαι η μίζερη γιαγιούλα που διαβάζει ακόμα βιβλία με ζεστό καφέ για συνοδεία.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:43

Φανταστικός φίλος

Μικρός ήταν ένα από εκείνα τα παιδιά που έκαναν παρέα με τον φανταστικό τους φίλο. Παιχνίδια στην αυλή, φαγητό μαζί στο τραπέζι, στο κρεβάτι χαχανίσματα και ύπνος. Οι γονείς του βέβαια γνώριζαν την ύπαρξη του Πετράκου, εκείνο που δεν έμαθαν ποτέ, ήταν ότι ο φανταστικός φίλος δεν έπαψε να υπάρχει.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:42

Το κόκκινο δαχτυλίδι

Τη μέρα που μάθαμε για τον Κωστή, ήταν η πρώτη που το είδα περασμένο στο χέρι της.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:41

Το καλοκαίρι μου αρέσει

Nαι. Κι εμένα μου μυρίζει βασιλικό και δάφνη το καλοκαίρι αλλά όχι μόνο. Μυρίζει και φρεσκοψημένη βάφλα και κρέπα που φτιάχνουν τα παραλιακά μαγαζιά.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:40

Σωφερίνα

Δεν ήθελε να μάθει να οδηγεί. Μια χαρά είχε βολευτεί με τον ηλεκτρικό και τα λεωφορεία. Όλο και κάποιος οδηγούσε όταν ήταν μικρή και γυρνούσε τα κοριτσόπουλα σπίτι τους και αργότερα παντρεύτηκε και απέκτησε μόνιμο οδηγό, τον άντρα της.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:39

Στην εκκλησία

Αποφάσισα κι εγώ να πάω στην εκκλησία μέρα που ήταν, όπως μου είπανε. Μου είχαν κρατήσει και θέση, πάλι καλά που δεν είχαν πάρει και τηλέφωνο τον επίτροπο να κλείσει πεντέξι καρέκλες ρεζερβέ. Μόνη μου τα σκεφτόμουνα και γελούσα.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:38

Παιχνίδια με τις σκιές

Στα παιδιά αρέσει πάρα πολύ να παίζουν με τις σκιές. Ολόκληρες παραστάσεις σκαρφίζονται με το κοφτερό μυαλό τους. Ο Δημήτρης πλέον παιδί δεν ήταν, αλλά δεν είχε σταματήσει την αγαπημένη του ασχολία.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:37

Όμορφη

Ήταν όμορφη κοπέλα. Το ήξερε και το εκμεταλλεύτηκε. Από την εφηβεία της κιόλας κοσμούσε τα εξώφυλλα στα περιοδικά, περιζήτητη σε επιδείξεις, σε κοσμικές εκδηλώσεις, παντού.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:36

Ο τοίχος της ζωής

Όταν μπήκε για πρώτη φορά στο σπίτι της, εντυπωσιάστηκε με τον τοίχο της ζωής της, όπως εκείνη τον ονόμαζε. Μία πλευρά ολόκληρη στο δωμάτιό της, ήταν γεμάτη κάδρα. Φωτογραφίες με τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της, όχι μόνο οι πιο ευτυχισμένες, όλες όσες την είχαν στιγματίσει.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:34

Ο νάνος φοίνικας

Αυτοί δεν έκαναν τίποτ’ άλλο. Η ζωή τους περιστρεφόταν γύρω από μια γλάστρα και είμαι σίγουρος πως ακόμα την ποτίζουν.

Σελίδα 1 από 6