Γρηγόρης Καπίρης

Σάββατο, 26 Μάρτιος 2016 10:38

Μυρωδιά Μπουγάδας

Χωρίς ίχνος βιασύνης, το λεωφορείο έσπρωχνε τον όγκο του στην ανηφορική λεωφόρο, πλεύριζε μ’ ένα τσιριχτό τις στάσεις, έκανε κάποιες τυχαίες ανταλλαγές επιβατών και ξεκινούσε πάλι, απρόθυμα όπως πάντα, για το επόμενο κομμάτι της απαράλλαχτης διαδρομής. Το σκυφτό λεωφορείο κι η λεωφόρος γυαλιστερή από τα φώτα και τη βροχή.  Κι οι επιβάτες που μπαινοβγαίνουν με τα βρεγμένα τους πανωφόρια και τις ομπρέλες τους να στραγγίζουν τα νερά τους στο πλαστικό δάπεδο. 

Σάββατο, 26 Μάρτιος 2016 10:35

Βιογραφικό

Γρηγόρης Καπίρης

Ο Μιχαήλ Κρεμαστός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 στο υπόγειο ημιτελούς κατοικίας στο Κερατσίνι, όπου τότε η μητέρα του διατηρούσε παράνομο οίκο ανοχής. 

Τα δώδεκα πρώτα χρόνια της ζωής του, έγκλειστος στο Μπανόφειο ορφανοτροφείο της Λάρισας, έλαβε την στοιχειώδη εκπαίδευση, ασκήθηκε στην τέχνη του εφαρμοστή και διακρίθηκε για την ποδοσφαιρική του δεινότητα. 

Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2016 17:21

Τα χρόνια που δεν προσπαθούσαμε

Αυτή λοιπόν η γειτόνισσα μάλλον με καλόβλεπε από τότε που είμαστε μικροί. Κι ήταν καθώς φαίνεται ο λόγος που μου φερόταν τόσο αλλοπρόσαλλα. Γιατί, όπως πολύ αργότερα κατάλαβα, μερικά κορίτσια την ερωτική τους όρεξη, συχνά την κρύβουν πίσω από  ένα φέρσιμο που δείχνει το αντίθετο απ αυτό που νιώθουν. 

Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2016 17:18

Θα μπορούσε να είχε γίνει κι αλλιώς

«Εσύ»; Είπε ξέπνοα μόλις συνήλθε λίγο απ’ του οργασμού της το λήθαργο. 

Εγώ! 

Εγώ, υπεράνω των περιστάσεων, ένιωθα υπερκαλυμμένος. Τόσο ευτυχής που βρέθηκα σ’ αυτή την επίζηλη θέση, να εισχωρώ όλο και πιο βαθιά μέσα απ’ τα στενά περάσματα που εκείνη με δάχτυλα επιδέξια άνοιγε στο γιορτινό της φόρεμα, βάζοντας τα δυνατά μου να κατευνάζω τη λαγνεία της, να τρέχω πίσω απ τις ενδείξεις, δεν ήταν και συνθήκες αυτές που μου δόθηκε στη στενάχωρη καμπίνα του  «Σιτροέν», εγώ, μοναδικός πληρεξούσιος  αυτού του οργιώδη οίστρου που όμοιό του ως τότε δεν είχα συναντήσει.