Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 10:46

Βέρτιγκο

Γράφτηκε από την

Η ώρα πρέπει να ήταν τέσσερις.
Πρέπει. Άκουσα το σκουπιδιάρικο. Η φασαρία του στο κεφάλι μου βασανιστική. Και ένιωθα να αιωρούμαι, έτσι όπως νιώθεις όταν είσαι μεταξύ ξύπνιου και ύπνου. Και δεν ξέρεις αν είσαι όντως εκεί ή αν βλέπεις τον εαυτό σου να είναι εκεί. Αυτή η αίσθηση ότι πέφτεις, ότι παλεύεις να σταθείς όρθιος ενώ χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου.

Το σκουπιδιάρικο έφυγε.
Η ησυχία του σπιτιού νεκρική. Μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή με υπνωτισμένες κινήσεις προσπαθούσα να ολοκληρώσω το κομμάτι τη γαμο-βάπτιση έπρεπε να παραδοθεί.
Σέρφαρα όλη νύχτα στο διαδίκτυο αντί να δουλεύω.
Δεν ήταν η πρώτη φορά...
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ξεκινούσα να βρω σχετικά άρθρα ή οδηγίες για το πρόγραμμα που δουλεύω, δηλαδή.
Φίλτρα.. Διορθώσεις...Σκιές... Χρυσή τομή...Αυτή τη φορά όμως οι λέξεις Ξέχασα τι έψαχνα.
Τι είναι αυτά πάλι; Α...Φωτογραφίες.
Φωτογραφίες από υπέροχα τοπία, από πόλεις φαντάσματα και ανθρώπους σαν πτώματα σε δρόμους κ σοκάκια, εξουθενωμένοι από την εκμετάλλευση της υπερκόπωσης τους από τις μεγάλες πολυεθνικές.
Λάθος...Πάμε πάλι. Διάφραγμα... Όχι. Στα αγγλικά μήπως βρω άκρη...Shooting, shadows, shutter...Μέσα σε ένα θόλωμα από εικόνες και λέξεις η ηρωοποίηση ενός εμπόρου κοκαΐνης, ενός δολοφόνου από άποψη, ενώ την ίδια στιγμή άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν διάλλειμα για κατούρημα και φοράνε πάνες για να να τα βγάλουν πέρα με τα εξοντωτικά ωράρια.
Άσχετο. Αλλάζω λέξεις.
Αλλού με έβγαλε πάλι. Τι λέει; Το σεξ από την αρχαιότητα ως την σελίδες του πορνό στο ιντερνέτ. Μάλιστα. Πέφτω πάνω σε σεξοβίντεο. Ερωτικές ταινίες διάσημων τηλεοπτικών αστέρων που δεν είναι καν ηθοποιοί. Τηλεπερσόνες που πουλάν τον εαυτό τους.
Το σκουπιδιάρικο με επανέφερε στο τώρα.
Μεθυσμένη που παραπατάει μέσα στο λήθαργο του πιοτού, τον πονοκέφαλο και όλα τα επακόλουθα της επόμενης από την κραιπάλη μέρας πασχίζω να αντέξω λίγο ακόμα.
Κλείνω όλα τα παράθυρα του ιστόκοσμου.
Μένει μόνο το μπλε της οθόνης να φωτίζει. Σε τρία δεύτερα θα γίνει μαύρο. Όπως και όλα γύρω μου.
Λιποθυμώ.