Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016 12:41

Τι το θελε;

Γράφτηκε από την

Όλα καλά ήταν. Ταχτοποιηθήκαν τα δέντρα, οπωροφόρα από δω, φυλλοβόλα από κει, τροπικά πιο πέρα. Και να τα ζώα μετά. Άγρια και ήμερα, όχι ανακατεμένα για να μην φαγωθούν τα μεν από τα δε. Μου 'φερε και τον Αδάμ. Τι τον ήθελε αυτόν; Τζιμάνι μας βγήκε. Το 'παιζε και γενικός κουμανταδόρος. Τρομάρα του. Αυτός ήταν να πάει με τα ήμερα να βόσκει καμιά πρασινάδα.

Όλα καλά ήταν. Είχαμε τους ποταμούς, τα βουνά τα πετούμενα - πολύ κουτσουλιά αλλά χάρμα οφθαλμών το πέταγμά τους. Μου 'φερε και την Εύα. Περίεργο φρούτο. Για βοσκή μου φάνηκε κι αυτή. Δεν της έδωσα σημασία.

Όλα καλά ήταν. Μέρα έμπαινε μέρα έβγαινε όλο και κάτι έφτιαχνε. Ευτυχώς που δεν υπήρχε διακόπτης δηλαδή γιατί με τόσο τσάκα τσούκα θα είχε χαλάσει. Έξι μέρες έφτιαχνε. Οικοδομή. Ευτυχώς την έβδομη ησυχάσαμε λίγο.
Όλα καλά ήταν. Η αλήθεια να λέγεται. Με τα φυτά τα καλλωπιστικά, τα ρυάκια, τα φρούτα, τους καρπούς όλων των ειδών, ό,τι πιο όμορφο - όχι ότι υπήρχε και σύγκριση. Και να σου κρυφτό και κυνηγητό τα δυο τους όλη μέρα, μάσες, ξάπλες και ραχάτι.

Όλα καλά ήταν. Όλα είχαν τη θέση τους. Εκείνο το δέντρο μες τη μέση τι το 'θελε αφού δεν ήταν προς χρήση; Τι τους μπλέκει; Δε βλέπει ότι τα δημιουργήματά του είναι μόνο τραλαλό τραλαλί; Ήρθε κι εκείνος ο όφις ο ξερόλας. Και σταμάτησαν να είναι όλα καλά. Τους μπέρδεψε, τους ανακάτωσε, μπλέξανε με τη γνώση. Τι τη θέλετε τη γνώση; Όλα θέλω να τα ξέρω όλα, πάρε τώρα μια τιμωρία ξεγυρισμένη.

Κι από κει που γυρνοβολούσαν άνετοι, χωρίς ντροπή, χαλαροί και στην κοσμάρα τους, τους πέταξε έξω με συνοπτικές διαδικασίες. Ούτε ενημέρωση τριάντα ημερών ούτε τίποτα. Έξωση κανονική.

Κι από κει που ήταν όλα καλά να σου εγώ ξερός, μ' αυτό το κωλόδεντρο στη μέση και να το φυλάνε χερουβείμ. Κι ούτε τραλαλό ούτε τραλαλί. Μόνο φωνές πόνου, κόπου και μίσους που έρχονται καθημερινώς από κάτω. Γιατί αυτοί δε βάλανε μυαλό. Κάνανε παιδιά κι αντί να τους πούνε τι πάθανε ώστε να μην πάθουν κι αυτοί τα ίδια, πήγε ο Κάιν και σκότωσε τον Άβελ. Από ζήλια.

Και τίποτα πια δεν ήταν καλό. Βαρεμάρα εδώ, προβλήματα κάτω. Θύμωσε με τον Κάιν, τον σημάδεψε για να μη γίνει καμιά βεντέτα και τον έστειλε κι αυτόν. Στ' ανατολικά μου.

Έξι μέρες κόπος. Τζάμπα κόπος άμα με ρωτάτε. Αυτοί κάτω προβλήματα κι εδώ τίποτα.

Κανένα καλό.

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Εύη Τσούτσουρα